Recepten

Lamsrack uit de oven met groene asperges en sjalotten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 700 a 800 g lamsrack
    • 1 tl dijonmosterd
    • 1 tl tijm
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • zout en versgemalen peper
    • 2 el olijfolie
    • scheut droge witte wijn
    • 1 el boter
    • 10 sjalotten, gepeld
    • 400 g groene asperges

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Vermeng de mosterd met de tijm en knoflook. Snijd het vetrandje van de lamsrack op een paar plekken in en wrijf het in met de mosterd, ook goed in de inkepingen. Verwarm de olijfolie in de koekenpan. Bestrooi de lamsrack met wat zout en versgemalen peper en braad het rondom aan in de pan. Blus af met een scheut witte wijn en doe de lamsracks met de jus over in een braadslede.


Snijd de onderste 2 cm van de asperges af en leg ze samen met de sjalotten rondom de racks en verdeel de boter erover. Braad 10 minuten en temper de oven dan naar 175°C. Braad nog circa 15 minuten tot de lamsrack mediumgaar is en de groenten bruin.


Snijd de koteletten los en serveer met de groenten en de jus.


Eet smakelijk!

Lamsracks in krokante pistachekorst

     Hoofdgerecht voor 4  personen.

Ingrediënten

    • 2 takjes rozemarijn
    • 75 gram pistachenoten
    • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
    • 4 eetlepels paneermeel
    • Olijfolie
    • 2 lamsracks, elk met 7-8 ribbetjes
    • Zout, peper
    • 1,5 eetlepels Dijon mosterd

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 220°c (heteluchtoven 200°c). Haal de naaldjes van de rozemarijntakjes af en hak ze fijn.

Maal de pistachenoten grof in de keukenmachine. Meng de rozemarijn en pistachenoten met de Parmezaanse kaas, paneermeel en 2-3 eetlepels olijfolie tot een samenhangende massa. Bestrooi de lamsracks met zout en peper naar smaak.

Bereiding

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan tot heel heet. Braad de lamsracks in ca. 5 minuten rondom goudbruin en knapperig. Haal ze uit de pan, leg ze op een bakplaat of in een braadslee en bestrijk ze aan de vlezige kant met mosterd.


Verdeel het pistachemengsel erover en druk goed aan. Rooster de lamsracks in ca. 20 minuten knapperig en rosé. Laat de lamsracks ca. 10 minuten rusten voordat je de ribbetjes lossnijdt.


Lekker met verse kruidentagliatelle en spinazie. 


Eet smakelijk!








Weersverwachting

I
Vandaag
8.4°C
lichte regen
Wind: wzw 5 m/sec
C
vrijdag
14°C
C
zaterdag
13°C

Openingstijden

MaandagMa 8:00 t/m 18:00 uur
DinsdagDi 8:00 t/m 18:00 uur
WoensdagWo 8:00 t/m 18:00 uur
DonderdagDo 8:00 t/m 18:00 uur
VrijdagVr 8:00 t/m 20:00 uur
ZaterdagZa 8:00 t/m 17:00 uur
ZondagZo t/m

Waar kunt u ons vinden

Map-icon
Adres: De Komeny 7 W.C. Hamershof, 3831 NC Leusden
Telefoon: 033-4944210 Telefoon: 033-4944210
E-mail: leusden@slagerijgelderblom.nl
KVK: 56850034