Gepaneerde schnitzel met Mexicaanse tomaten-maïssalsa

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten 

  • 4 gepaneerde schnitzels
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 10 g maïskorrels
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 4½ eetlepels olijfolie
  • limoensap
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper (versgemalen)
  • 30 g boter

Bereiding

- Roer voor de salsa in een kom de tomatenblokjes, maïskorrels, ui, peterselie, 1½ eetlepel olijfolie en limoensap door elkaar. Breng de salsa op smaak met zout en peper. Laat de salsa ca. 30 minuten afgedekt staan.
- Verhit de boter en 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de schnitzels in ca. 6 minuten rondom goudbruin.
- Serveer de salsa er apart bij.
- Lekker met doperwtjes en gepofte aardappel met zure room.

Eet smakelijk!

Clare Valley Black Angus Sukade in Guiness Beer

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg Clare Valley BlackAngus Sukade (heel of steaks)
  • Olijfolie
  • 10 sjalotjes
  • 2 takjes tijm
  • 10-12 peperkorrels
  • 600 ml Guiness Beer (of Jopen Bier)
  • Runderbouillon (lauwwarm)
  • Maïzena
  • 5 banaansjalotjes (de langwerpige variant)
  • Peper
  •  zout

Bereiding

- Verhit in een braadpan wat olijfolie. Bestrooi de sukade met peper en zout en bak deze goudbruin. Haal uit de pan en zet deze weg.
- Snij de sjalotjes in ringen/plakken en bak deze goudbruin in het bakvet van de sukade. Voeg de tijm, peperkorrels en het bier toe aan de sjalotjes. Breng dit mengsel aan de kook en kook dit voor de helft in.
- Voeg nu de sukade weer toe aan dit mengsel. Giet er lauwwarme runderbouillon bij tot het vlees onder water staat. Laat dit geheel circa 2 uur zachtjes doorkoken tot het vlees zacht en mals is. Bij steaks is dit sneller zacht en mals. Haal het vlees uit de pan en laat dit afkoelen. Zodra het is afgekoeld plaatst u dit afgedekt in de koelkast. Bewaar de saus apart afgedekt in de koelkast. Laat dit beide een nacht staan.
- Breng de volgende dag de saus aan de kook en bind dit, indien nodig met de maïzena. Voeg dan de sukade weer toe aan het mengsel en laat alles goed warm worden op laag vuur.
- Kook ondertussen de banaansjalotjes in de schil tot deze zacht zijn. Laat iets afkoelen en pel deze dan. Bak deze vervolgens in de olie op hoog vuur.
- Serveer dit gerecht met gebakken aardappels. Garneer de sukade met de banaansjalotjes.

Eet smakelijk!