Schnitzels met tropische salsa

Ingrediënten

  • 4 gepaneerde schnitzels
  • 2 ananasschijven
  • 1 banaan
  • 1 citroen
  • 2 el fijngehakte koriander
  • Maiskiem-olie
  • 50 gram roomboter
  • 1,5 tl tabasco
  • 1 rode ui
  • 1 kleine, rijpe mango

 Bereidingwijze:

Pel en halveer de ui en snijd er zeer dunne reepjes van. Snijd de ananasschijven en de mango in kleine stukjes en pers de citroen uit. Pel de banaan en snijd hem in kleine stukjes. Giet het citroensap over de stukjes banaan.

Voeg de stukjes mango, ananas, ui, koriander, tabasco en wat olie toe.

Verhit de boter samen met wat olie in een ruime koekenpan. Wacht tot het schuim is weggetrokken en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.

Leg de schnitzels op borden en schep de tropische salsa ernaast. Lekker met gebakken aardappelen en broccoli.

Eet smakelijk.

 

Pastasalade met gegrilde kiprollade

Maaltijdsalade voor 4 personen.

 

Ingrediënten

  • 250 gram gegrilde kiprollade
  • 300 gram penne (buisjespasta)
  • sap van 1/2 citroen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • zout en versgemalen peper
  • 1 dl olijfolie
  • 200 gram zwarte olijven zonder pit
  • 4 eetlepels fijngehakte groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook en basilicum)

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken.

Doe het citroensap en het sinaasappelsap in een kom en klop er de mosterd, de suiker en wat zout en peper door. Klop er in een dun straaltje de olie door. Hak de olijven grof.

Doe de afgekoelde pasta in een kom en schep er de reepjes gegrilde kiprollade, de vinaigrette, de olijven en de groene kruiden door. Laat afgedekt op kamertemperatuur minstens 1 uur rusten (of zet afgedekt in de koelkast en laat tijdig op kamertemperatuur komen).

Schep de salade nogmaals goed om en proef of er nog zout of peper bij moet.  

Eet smakelijk!!