Japanse biefstukppuntjes met kruidensalade

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

 400 gram Japanse biefstukpuntjes

  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje kervel of dille
  • 1 bosje basilicum
  • 50 g gemengde sla
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

 Bereiding

Pluk alle kruiden los van de harde stelen en vermeng ze met elkaar in een kom.

Verwarm een koekenpan en roerbak de biefstukpuntjes kort op hoog vuur in twee porties.

Maak de kruidensalade aan met de olijfolie en azijn en een beetje zout en peper. Verdeel de kruiden over 4 borden en daarop de warme biefstukpuntjes.

 

Eet smakelijk!

 

Wokschotel met shoarma en verse ananas

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 500 gram shoarmavlees
  • 3 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
  • 1 grote winterwortel, geschild en in dunne plakjes
  • 100 gram peultjes of sugarsnaps
  • 200 gram verse ananas, in stukjes
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 theelepels maïzena met 1 eetlepel water vermengd

Bereiding

Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin het vlees in twee porties. Haal het vlees uit de pan en wok de rode peper, wortel en peultjes circa 5 minuten. Temper het vuur en voeg de ananas en bosui toe. Roer de azijn, sojasaus, tomatenpuree, honing en sinaasappelsap met de maïzena los en giet dit bij de groenten,breng even aan de kook en leg het vlees erin terug.

Laat alles nog twee minuten doorwarmen en serveer met pitabroodjes of rijst.

Eet smakelijk!!