Gelderblom Leusden

Gelderblom Leusden

Ons vlees

Wilt u eens een heel ander stukje vlees proberen, dan hebben wij voor u heerlijke specialiteiten. Specialiteiten met een geheel eigen karakter. In ons assortiment hebben wij heerlijke grillspecialiteiten. Al onze grillspecialiteiten worden op ambachtelijke wijze geproduceerd, en dat proeft u!

​​​​​​​‘QUALITY’ KIP: WELLFOORT KIP

Kiest u voor kip bij Slagerij Gelderblom, dan kiest u voor pure kip. Grootgebracht door boerenfamilies met liefde voor hun vak en begaan met het welzijn van hun kippen. Kip bij Slagerij Gelderblom is volledig vrij van antibiotica. Dat is niet alleen goed nieuws voor de kip, maar ook voor u. Want dankzij vitale kip kunt u nog gezonder genieten. Voeding speelt een grote rol in het welzijn van onze kippen. Het voeren begint al in de boerderij. In de stal wordt het dieet nauwkeurig afgestemd op de leeftijd van jonge dieren. Als de kuikens iets ouder zijn, genieten ze van een menu dat bestaat uit 100% natuurlijke granen en gecertificeerde soja. Dit draagt bij aan een gezonde en natuurlijke groei.

‘QUALITY’ RUNDVLEES

Wat maakt het Quality rundvlees van Slagerij Gelderblom Gerrit en Inge zo lekker? De malsheid en de fijnheid van het stukje vlees op je bord. Daaraan proef je af, of een koe een goed leven heeft gehad. De rundvleesspecialist vertelt: “We weten precies waar onze koeien vandaan komen. Daarmee kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen. Een goed en smaakvol stuk vlees begint niet in de pan, maar al op de boerderij waar de dieren opgroeien. Alleen het vlees van de beste koeien, die een goed leven hebben gehad, komen voor ons in aanmerking om te laten slachten. De kwaliteit merk je aan de malsheid van het vlees, het sappige. Goed op smaak en mager.”Australisch Clare Valley rundvlees

Het Australisch rundvlees ‘Clare Valley Signature’ wordt geproduceerd in het zuiden van Australië. Hier hebben de runderen de ruimte om te scharrelen en te grazen.

De rijke smaak heeft het Australisch rundvlees te danken aan het feit dat de runderen in de periode van afmesten 100 dagen met granen (GMO vrij) worden gevoerd. De afkomst en het puur natuur voer, vrij van wat voor toevoegingen dan ook, zorgen voor een perfect gemarmerd stukje vlees. Deze marmering zorgt voor de smaakbeleving waarmee u als klant uiteindelijk uw gasten kunt verwennen.

in ons assortiment

Entrecote burgers • Kogelbiefstuk • Rib-eye • Riblappen • Sukadelappen


Lamsvlees

U vindt bij ons vers Hollands lamsvlees, een stukje vlees met een geheel eigen karakter. Het lamsvlees wordt op ambachtelijke wijze uitgesneden en bewerkt tot vele producten en specialiteiten.


o.a. in ons assortiment

Gevulde lamskroon (kant-en-klaar) • Lamsbout (met en zonder been) • Lamsfilet • Lamsgehakt • Lamshaasjes • Lamskotelet • Lamsrack • Merquez worstjes


VARKENSvlees

Wij willen ons graag onderscheiden met ons vlees. Om uit te blinken, kopen wij eerste klas varkensvlees, wat dagelijks uitgezocht wordt met de hoogste kwalificaties. Het belangrijkste is dat het supervers, stevig en erg smaakvol is.

Overigens komt al ons varkensvlees uit de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). De keten bestaat uit een vast samenwerkingsverband tussen 100% Nederlandse varkenshouderijen, slachterijen en slagerijen, die met elkaar garant staan voor topkwaliteit en gegarandeerd veilig vlees. Elk stuk vlees dat uit de keten komt, wordt streng gecontroleerd en gecertificeerd en is moeiteloos te traceren van boer tot aan verkoop. Het KDV innoveert voortdurend voor een betere zorg, voeding en welzijn van het dier en voor milieu en omgeving. Deze projecten worden gestimuleerd door o.a. Wageningen University, het Landbouw Economisch Instituut, de Dierenbescherming en Stichting Natuur en Milieu. Koopt u uw varkensvlees bij Gelderblom, dan kunt u ervan op aan dat het dier een fijn leven had. Dit proeft u ook, want stressvrije varkens smaken aanmerkelijk beter.

in ons assortiment

Varkenshaas • Rollades • Procureur • Wangetjes • Schouder • Filet • SchnitzelsIbérico varkensvlees

Het Ibérico varken is een ras afkomstig van het Iberisch schiereiland en verschilt van het Europese blanke varken. De kwaliteit van het Ibérico varken is te danken aan het klimaat, de voeding en zijn vrijheid.

Het vlees van deze varkens bevat een hoog percentage aan enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren. De leeftijd van het dier (10-18 maanden) zorgt ervoor dat het vlees meer ijzer bevat dan het blanke varken, samen met een hoog zinkgehalte en veel vitamines B en E.

De varkens doen zich uitsluitend tegoed aan wat de natuur te bieden heeft. Dat betekent voornamelijk eiwitrijke bellota eikels, aromatisch gras en kruiden. Door het consumeren van de vele eikels krijgt het vlees van het Iberico varken een sublieme, nootachtige volle smaak. Onovertroffen wat ons betreft!